Číslo a názov VE | VE 05-04 TECHNOLOGICKÁ A NUTRIČNÁ KVALITA GENOFONDU OBILNÍN |
Zodpovedný vedúci | Ing. Tatiana BOJŇANSKÁ, CSc., Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov, Agronomická fakulta, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre |
Riešiteľský kolektív | doc.Ing.Helena Frančáková, CSc., KSSRP Ing. Tatiana Bojňanská, CSc., KSSRP Ing. Dagmar Paulisová, KSSRP Ing. Adriana Handzušová, KSSRP Mária Czaková, KSSRP Zuzana Ácsová , KSSRP |
Základné ciele | Zhodnotenie základných technologických parametrov krajových odrôd pšenice letnej, prípadne ďalších obilnín, ktoré sa využívajú v humánnej výžive. |
Vlastná metodika | a/ Zabezpečenie vysiatia materiálu, ktorý budeme mať k dispozícii, na ŠS Hordeum Sládkovičovo (jeseň 2002). b/ Po zbere analyzovať vzorky na základné technologické parametre (mlynárske, pekárske) a ďalšie ukazovatele dôležité z hľadiska posúdenia nutričnej hodnoty predmetných obilnín (laboratória katedry skladovania a spracovania rastlinných produktov). c/ Na základe získaných výsledkov charakterizovať niektoré cenné vlastnosti starých odrôd pšenice, prípadne ďalších hodnotených obilnín. d/ V spolupráci s ŠS Hordeum Sládkovičovo vypracovať komplexné charakteristiky starých odrôd pšenice. |
Publikačná činnosť |