Publikácia vyšla v r. 2022 ako druhé prepracované vydanie
Autor(i)/Author(s): ČURLEJ, Jozef – BELLÉROVÁ, Beáta
Názov/Title: Informačné zdroje v biológii a potravinárstve[Information resources for biology and food sciences]
Typ dokumentu/Document Type: Online skriptá/Online textbooks
ISBN: 978-80-552-1195-4
DOI: http://dx.doi.org/10.15414/2014.9788055211954
Vydavateľ/Publisher: Nitra, Slovenská poľnohospodárska univerzita
Rok, strany/PY, pages: 2014, 81 s.
Publikované online/Published on-line: 2014-12-19
Jazyk/Language: slo
Abstrakt: Cieľom tejto publikácie je poskytnúť stručný prehľad informačného prostredia, v ktorom sa súčasní
študenti môžu pohybovať a poskytnúť základné návody na vyhľadávanie odborných informácií pre potreby štúdia na Fakulte biotechnológie a
potravinárstva SPU v Nitre v celej jeho šírke, s dôrazom na zdroje informácií v digitálnej forme. V jednotlivých častiach sú preto
spracované informácie o vyhľadávaní na webe vo všeobecnosti, sú predstavené jednotlivé informačné zdroje, nástroje na vyhľadávanie
informácií. Publikácia sa dotýka aj problematiky hodnotenia kvality informačných zdrojov a základných etických princípov ich
používania. Výpočet informačných zdrojov, samozrejme, nie je úplný. Účelom nie je vymenovať všetky informačné zdroje,
ale skôr poukázať na tie, ktoré sú dostupné, príp. najvyužívanejšie a zdôrazniť niektoré ich špecifiká.
Kľúčové slová: informačné zdroje, elektronické zdroje, typológia informačných zdrojov, vyhľadávanie informácií, bibliografické citácie, biológia, potravinárstvo, učebnice vysokých škôl
Práva/Rights: Autorský zákon (SR), CC licencia/Act on copyright and rights related to copyright (Copyright Act) as amended (consolidated version), Slovak Republic; Creative Commons Attribution 4.0 Licence
Toto dielo je publikované pod/This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Plný text (PDF/4,75 MB) — Trvalý odkaz (online katalóg SlPK) — Export MARCXML (XML) — Export DC (XML)