<dl>SlPK

Digitálna knižnica — Digital Library

SlPK pri SPU v Nitre — Slovak Agricultural Library in Nitra

Infomácie o dokumente / Document Details

978-80-552-2616-3 :: Cover

Názov/Title: Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood. Zborník prác z odbornej konferencie

Zostavovateľ/Editor: Lucia Gabríny (ed.)

Typ dokumentu/Document Type: Zborník príspevkov/Conference Proceedings

ISBN: 978-80-552-2616-3

DOI: https://doi.org/10.15414/2023.9788055226163

Vydavateľ/Publisher: Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

Rok, strany/PY, pages: 2023, 131 s.

Publikované online/Published on-line: 2023-07-06

Jazyk/Language: slo

Poďakovanie/Acknowledgements: Táto publikácia vznikla vďaka podpore v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra pre projekt: Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood 313011V336, spolufinancovaný zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

Popis/Description: Aktivita 1: Zachovanie zdravej pôdy pre produkciu zdravých potravín; Aktivita 2: Molekulárno-genetické hodnotenie potravinových zdrojov a potravín na podporu inteligentných riešení personalizácie výživových požiadaviek; Aktivita 3: Účinok pergy na mikroskopickú štruktúru pečene Zucker diabetických obéznych (ZDF) potkanov; Aktivita 4: Minoritné plodiny s potenciálom využitia pri príprave potravín s chemoprotektívnym účinkom na zdravie konzumentov; Aktivita 5: Progresívne riešenia využitia biomasy v biohospodárstve; Aktivita 6: Ekonomické a právne aspekty zdravých potravín; Aktivita 7: Potravinový inkubátor ako nástroj na podporu vývoja inovatívnych potravín; Aktivita 8: Moderné systémy a procesy pre konkurencieschopnú produkciu bezpečných potravín; Aktivita 9: Procesy a technológie pre vyššie zhodnotenie biomasy a potravinových odpadov; Aktivita 10: Nové prístupy k znižovaniu spotreby antibiotík vo výžive zvierat v kontexte posilnenia potravinovej bezpečnosti a kvality potravín; Aktivita 11: Nové funkčné potraviny založené na koncepte potencovaných probiotík na podporu ľudského zdravia; Aktivita 12: Vývoj nových druhov potravín a nápojov s pozitívnym účinkom na zdravie spotrebiteľov; Aktivita 13: Láskavec ako inovatívny genetický zdroj; Aktivita 14: Názov príspevku: Nápoje s biologicky aktívnymi látkami; Aktivita 15: Implementácia nových vedeckých poznatkov v oblasti priemyselného výskumu progresívnych funkčných potravín

Kľúčové slová/Keywords: funkčné potraviny, udržateľné potraviny, inovatívne potraviny, bezpečné potraviny, inteligentné farmárstvo, projekty; functional foods, sustainable foods, inovative foods, safety foods, smart farming, projects

Creative Commons License
Toto dielo je publikované pod/This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial NoDerivates 4.0 International Licence

Plný text (PDF) :: Fulltext (PDF)

Odporúčaná citácia/Recommended citation:
APA Style
Gabríny, L. (ed.). (2023). Dopytovo-orientovaný výskum pre udržateľné a inovatívne potraviny, Drive4SIFood. Zborník prác z odbornej konferencie. [Online]. Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre. https://doi.org/10.15414/2023.9788055226163